cancerkurs

En kurs för cancerberörda och närstående som baserar sig på cancerläkaren Carl Simontons banbrytande arbete inom mental träning, visualisering och stresshantering när det gäller cancer.

Förmiddagarna består av teori, samtal,praktiska övningar och föreläsningar. Vi använder oss av Mindfulness och Qigong och vid samtal ligger KBT och Motiverande samtal, MI, som grund.

Kurs för Cancerberörda och Närstående

Eftermiddagen består av avslappnande biodynamisk kraniosacral kroppsbehandling som har sitt urpsrung inom osteopatin. Genom direktpåverkan av det centrala nervsystemet kan hela kroppen ändra sin fysiologi på fysisk, emotionell och mental nivå. Detta leder till bättre balans och immunförsvar.Mycket forskning är på gång inom området och redan nu kan man se bra respons på behandlingar för en rad olika tillstånd.

Fem behandlingar ingår i kursen för dig som är cancerberörd men även närstående uppmuntras att boka ett behandlingspaket för sin egen skull.

Kursledare:

Fia Hobbs har över 20 års erfarenhet av friskvård och stresshantering med utbildning inom västerländsk och österländsk medicin. Hon har en Master examen i Medicinsk Qigong med praktik från Kina och Japan.

Fia är utbildad samtalsterapeut av onkologen Carl Simonton och samarbetar med läkare från Arcadia-kliniken i Kassel, Tyskland. Som kroppsterapeut arbetar hon med allt från akupressur, massage, tuina, energimedicin och kombinerar detta med mental träning, neuro lingvistisk programmering NLP, kognitiv beteende terapi KBT och MI, Motiverande samtal.

Ming Niku är född och uppvuxen i Kina där hon utbildade sig och tog examen i matematik och ekonomi. Honhar en examen i MBA från Handelshögskolan i Helsingfors och är nuförtiden doktorand i Internationellaaffärer på Tekniska Högskolan i Helsingfors.

Hon började läsa Traditionell Kinesisk Medicin, TKM, år 2005 i Kina. I Sverige fortsatte hennes intresse för Sjuk-, Hälso- och Friskvård. Hon har studerat den yogiska filosofin och utövandet av Medicinsk yoga/Mediyoga hos Göran Boll på IMY.

Ming kom sedan i kontakt med Kraniosakral Terapi som är en utveckling av osteopatin och handledermånga terapeuter.Hon äger och driver Spånga friskvård.

5 dagars kom igång program
Läs mer>>>

 

Foto: Arcadia FriskVård

Leave a Comment