©iStockPhoto.comBrent Holland.w

Segraren i årets GöteborgsVarvet kommer att få springa fort, mycket fort. Tre av världens absolut bästa löpare kommer till Göteborg.

– Jag har tidigare sagt att jag inte tror att det går att springa under drömgränsen en timme på en så tuff bana som vi har. Men med bra väder kommer jag kanske att få äta upp det uttalandet redan i år, säger Per Crona, ansvarig för elitlöparna i GöteborgsVarvet.

Han har nu gjort klart med tre löpare i den yppersta världseliten.

Peter Some, Kenya, var suverän vinnare förra helgen i Paris Marathon,Dennis Kimetto, Kenya, vann tidigare i år i Tokyo, det första av ”de sex stora” maratonloppen. Dessutom kommer etiopiern Atsedu Tsegay, världens snabbaste halvmaratonlöpare i fjol då han sprang på 58,47.

göteborgsvarvet

– Det är uppenbart att GöteborgsVarvet nu är ett internationellt storlopp som finns på alla managers lista. Från år till år har vi attraherat allt bättre löpare. Det har blivit en merit att vinna världens största halvmaraton.

Detta trots att loppet inte har en budget som kan mäta sig med de mest penningstinna i världen.

– Men man har lärt sig att det är ett bra organiserat lopp och nu kommer gärna världseliten hit, menar Per Crona.

Ett bevis på det är att GöteborgsVarvets banrekord de senaste fem åren har putsats med nästan en minut, från 1.01,21 till fjolårets 1,00,25.

Foto:©iStockPhoto.comBrent Holland

Leave a Comment