sexberoemde

Absolutions är en privat klinik i Stockholm som behandlar sexberoende.

Kliniken har nu börjat med drop in-tider på måndagar mellan 11:00 och 13:00 när man kan få träffa en terapeut utan kostnad för att prata om sex, kärlek och beroende.

– Om man är sex- eller kärleksberoende eller lever med någon som är det så är det så mycket skuld och skam inblandat att det är svårt att söka hjälp, säger Absolutions grundare Thomas Ristrand. Han hoppas att det ska bli lättare att söka hjälp om man slipper boka en tid.

– Har man ett destruktivt förhållande till sex så kraschar allt oftast på helgerna, fortsätter han. Därför har vi lagt drop in-tiderna på måndagar. Vi valde också att ha dem vid lunchtid så att man kan komma hit även om man jobbar.

Det som i folkmun kallas sexberoende heter egentligen sexuellt dysberoende. Ibland kallas det också för hypersexuell störning. Den som lider av ett sexuellt dysberoende är beroende av bekräftelse eller sex samtidigt som man ofta har svårt att ta emot uppriktig kärlek och närhet. Sex och förälskelser blir därför som ett substitut eftersom man upplever det som mer hanterbart. Thomas poängterar också att det inte handlar om hur ofta man har sex eller vilken sorts sex man har.

– Om man har ett sexuellt eller romantiskt beteende som man inte kan sluta med och som gör att man mår dåligt och tappar kontrollen över sitt liv – då kan det kallas för ett beroende eller ett missbruk.

 

Absolutions är en privat klinik i Stockholm som erbjuder behandling och terapi för sexuellt dysberoende samt medberoende.

Mottagningen ligger på Kungsgatan 37 i Stockholm.

 

Foto: ©iStockphoto.com_Mayer George

Leave a Comment