Hohenfelden_ Yoga@Thuringer Tourismus
Hohenfelden_ Yoga@Thuringer Tourismus

Njut av livet, upplev mångfalden och sköt om din egen hälsa.

För att kunna göra allt detta är Tyskland ett idealiskt resemål. Det finns fler än 350 kurorter och hälsobad och massor av hotell och semestercentra som helt och hållet är inriktade på hälsan.

 

Foto:Mecklenburg-Vorpommern_TMV_Grundner
Foto:Mecklenburg-Vorpommern_TMV_Grundner

 

I Tyskland finns sammanlagt 350 certifierade hälsobad och kurorter.

Urvalet är fördelat på allt från moderna städer till små byar med lantlig atmosfär; här finns Baden-Baden – ”Europas sommarhuvudstad” på 1800-talet och ”Kejsarstaden” Wiesbaden, Bad Saarow vid Scharmützelsee, Berchtesgaden i alperna, Bad Schandau i sachsiska Schweiz och Heringsdorf, en av de tre kejsarstäderna på ön Usedom.

Alla har en sak gemensamt, nämligen att de är hälsobad och kurorter som regelbundet genomgår noggranna kontroller för att klara alla stränga kriterier. Varför inte hälsa på för att njuta av en alldeles personligt utformad hälsoresa!

Mineral- och varma källor – Livets vatten
Heta och varma hälsokällor kan användas för många olika sorters terapier tack vare den höga halten av mineraler. I många städer där man hittat sådana källor har man byggt anlagt termer för att utnyttja vattnets helande egenskaper och kunna erbjuda målinriktade terapier.

Foto:Bad Salzuflen_Topel Kommunikation_Dirk Topel
Foto:Bad Salzuflen_Topel Kommunikation_Dirk Topel

Baden-Baden – Elegant världsbad i Schwarzwald
Baden-Baden är underbart beläget vid foten av Schwarzwald och bildar med sina hälsosamma källor, sina exklusiva hotell och praktfulla park- och rädgårdsanläggningar en elegant omgivning för individuella hälsoprogram. Redan de gamla romarna upptäckte den helande kraften hos de 12 varma källorna och byggde för 2 000 år sedan imponerande
termer vars välbevarade ruiner kan beskådas än i dag. Från ett djup på 2 000 meter sprutar det dagligen upp 800 000 liter helande heta källvatten som i den moderna Caracalla-anläggningen och den historiska romersk-irländska Friedrichsbad skämmer bort besökare från hela världen. Det mineralrika och upp till 68° C varma vattnet används till såväl gamla beprövade som nya högmoderna terapier.

Foto:Mecklenburg-Vorpommern_TMV_werk3
Foto:Mecklenburg-Vorpommern_TMV_werk3

Bad Saarow
Saltvattentermer och gyttjehälsobad vid Scharmützelsee
Det statligt erkända hälsobadet ligger inbäddat i dalgången mellan bergkedjorna Rauener och Dubrower Berge. Här finns ett brett utbud när det gäller medicinsk kompetens. Naturlig gyttja, speciellt bra luftkvalitet och varmt saltvatten från Catherinenquelle är det som gjort Brandeburgska Bad Saarow känt ända sedan 1923.
Denna ort är ett paradis även för golfare. Proffs och amatörer kan välja mellan tre 18-hålsbanor och en publik golfbana för nybörjare, två driving ranges och en golfskola. Dessutom finns här tennis- och bowlingbanor samt en minigolfbana.
Det är lätt att nå Bad Saarow på ett flertal olika sätt tack vare närheten till Berlin och Airport Berlin Brandenburg international. Bas Saarow ligger alltså inte långt från metropolen och ändå är den belägen mitt i den idylliska regionen Region Seenland Oder Spree i naturskyddsområdet Scharmützelsee och naturparken Dahme Heideseen, så här finns fritidsnöjen för alla smaker.

Leave a Comment